-
Articoli recenti
Commenti recenti
- CornelioGalas su GALAS, LA STORIA
- auricco su GALAS, LA STORIA
- WWII according to Fascist Propaganda in Achille Beltrame's Drawings - Ikonographia su Il “nemico” nella propaganda fascista
- Davidfek su INFO E CONTATTI
- Bambina Lanciata Dal Treno Per Il Campo Di Concentramento Sopravissuta – Solo un'altra galleria di immagini per auto su I BAMBINI SLOVENI NEI LAGER FASCISTI
Archivi
- Marzo 2023
- Maggio 2022
- Marzo 2022
- Maggio 2021
- Aprile 2020
- Ottobre 2019
- Settembre 2019
- Agosto 2019
- Giugno 2019
- Febbraio 2019
- Gennaio 2019
- Dicembre 2018
- Novembre 2018
- Ottobre 2018
- Settembre 2018
- Agosto 2018
- Luglio 2018
- Giugno 2018
- Maggio 2018
- Aprile 2018
- Marzo 2018
- Febbraio 2018
- Gennaio 2018
- Dicembre 2017
- Novembre 2017
- Ottobre 2017
- Settembre 2017
- Agosto 2017
- Luglio 2017
- Giugno 2017
- Maggio 2017
- Aprile 2017
- Marzo 2017
- Febbraio 2017
- Gennaio 2017
- Dicembre 2016
- Novembre 2016
- Ottobre 2016
- Settembre 2016
- Agosto 2016
- Luglio 2016
- Giugno 2016
- Maggio 2016
- Aprile 2016
- Marzo 2016
- Febbraio 2016
- Gennaio 2016
- Dicembre 2015
- Novembre 2015
- Ottobre 2015
- Settembre 2015
- Agosto 2015
- Luglio 2015
- Giugno 2015
- Maggio 2015
- Aprile 2015
- Marzo 2015
- Febbraio 2015
- Gennaio 2015
- Dicembre 2014
- Novembre 2014
- Ottobre 2014
- Settembre 2014
- Agosto 2014
- Luglio 2014
- Giugno 2014
- Maggio 2014
- Aprile 2014
- Febbraio 2014
- Gennaio 2014
- Dicembre 2013
- Novembre 2013
- Ottobre 2013
Categorie
Meta
CERCHI LAVORO IN TRENTINO ALTO ADIGE?
SAORI, I “MACAGNANI”
Avè comprà en par de filoni de pam en pù perchè doveva vegnir i suoceri, i amizi, quei che dopo ve l’ha dàta sbusa? Nessun problema. Se fà i macagnani. L’è na riceta dela val de Fieme. Dove i filoni i se ciama “Bèchi panzalini” o “sdramèi” o “sdramelòti”. Po’ gh’è anca – che ghe somilia – la “bìna” o el “gramolaa” o ancora el “pan taià”. Ma ‘ntant nente coi filoni. Quei longhi, se capìs.
Scominziente? No, perché se no gavè l’estro giust l’è meio nar en pasticeria e comprarse qualche pastina. Ma entant el filon vecio el resta lì tut mal … e butarlo via saria propri en pecà. Via alora a taiàr sto filòn. Taièlo su come se taièsse en salàm. Fete de do centimetri de spessòr. Po’ bagnè ste fete sol da na banda nel late. No meterle zò tute. Sol da ‘n tochèt. Su l’altra metà dele fete, quele che no avè bagnà col late, ghe metè enveze en strato de marmelada de granzòni. E adès le tachè ensema da le bande bagnad de late e da quele co la marmelada. E adès tut zo ne la pastèla. Quala pastèla? Ve spiego come farla (entant lassè star le fete che le se taca meio). Sbatè – per la pastèla – farina, ovi (senza gussi), zucher e la sgnapa (se no l’avè bevua sora penser) e anca el bicarbonà. Sbater, sbater, sbater ben. Come se fusse deventai la centrifuga de na lavatrice. O ‘n guindol per filar la lana…
Questa voce è stata pubblicata in Senza categoria. Contrassegna il permalink.