Profumi de Pascua

Profumi de Pascua

di Cornelio Galas

 

Dal bùs arènt a quela fornèla,
che ancòra la savéva de stèle,
vegnìva fòr ‘n saĂłr de drĂ©ze…
‘l nĂ s magnĂ©va prima dela bĂłca.

 

Denór me nòno, i amizi cazadóri,
e i marangoni: sàbo se lavoréva,
tuti lì, col bicieròt de bianco
a far le Glorie dopo la PasiĂłm.

 

“DĂ i Maria, tĂ ia zĂł le luganeghe
che a stĂłmech vot ‘l vim fa mal”.
Se parléva del mém pù che del pù,
che bel se dopo la fussa nada meio.

 

Nei òci de quei veci, se vedeva tut
dĂł guere, ‘l Pipo sora le so teste,
amizi partìdi e mai vegnui de volta,
fioi morti perchĂ© no gh’era medizìne.

 

En banda, su quel mur da sbianchezĂ r,
tacàe col ciòdo, le pòle dele Palme,
le savéva ancora de ciésa, benedizióm
e’l cunèl nela padèla fĂ©va za faziĂłm.

 

“Via bòci, nĂ© adĂ©s defòra dai a zugĂ r,
po’ subit i compiti e basta col begĂ r”.
Me mama la sgarzéva en tuti i armàri,
i me maioni lizéri i paséva ai fradèi.

 

“Che no suzĂ©da come la Pascua pasĂ da,
quando avĂ© begĂ  per que l’òf pu grant,
se spĂ ca tuta quela bona ciocolĂ ta…
e po’ se sa la va spartìa tra voi trèi”.

 

Ah se la Pascua fussa davéra resurezióm
de quei che n’ha mes al mondo a so temp,
podérli abrazàr, dirghe quel che pensém,
adés che no pensém sol a zugar, a begàr.

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