MIGOLE

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MIGOLE

di Cornelio Galas

El temp de zacĂ r na ciopĂŠta col salĂ m,

sentà come ‘n papa al fresch dei olivi,

e toh, vĂ ra vĂ ra che giĂłm de formĂŹghe,

tute lĂŹ, de colp, soto i me pĂŠi.

Par che no le magna da stimĂ ne

con tut quel gran da far che le gĂ ,

le core come se ghe se brusĂŠs ‘l cul,

svelte, una drio l’altra, organizĂ e

perchĂŠ no se pol lassĂ r chi ‘n tera

tut sto ben de Dio vegnÚ zò dal zèl.

El cagnòt, en banda, el scorla la coa

come dĂŹr: “E mi? Vanza qualcĂłs per mi?”

Oscia, ghe fĂ go segn, te la gĂ i grĂ sa,

almèn te sbaièsse quando gh’è da sbaiĂ r,

no envÊze, tut el dÏ sul canapè

a spetàr biscòti, sbèteghe e tòchi de pàm.

Vàrda ste chÏ sòto, lore sÏ che le sa

come e quando se deve darse da far.

E la fa musĂŹna, no le magna tut subit,

perchè miga semper migole ariverà.

Vago a butĂ r via mantĂŹn e latina de coca

nei so bidòni dela sporcaria.

Tiro su ‘l cuercio e … Gesumaria,

gelàti ancora mèzi encartai, patatine,

mez panèt col formĂ i e anca ‘n pòm

che i ha fat finta de morsegĂ r.

Ciapo ‘l cagnòt e torno su a casa:

“Vei Ettore, valĂ , che anca ancòi

el to biscòt te te ‘l sei meritĂ ,

en fondo ti no buti mai via

quel che en boca i t’ha butĂ .

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