LE VERZE ROSTIDE

SAORI, LE VERZE ROSTIDE
Tanti che me dĂŹs: ma ti no fĂ t mai gnent co la verdura? Pronti alòra. Che adès le ghâè le verze da far rostĂŹde. Pronte en de nâora. Per quatro che magna serve: en chilo de verza (sol le foie), otanta grami de formĂ i grana gratĂ , vinti grami de buro, na zĂŹgola, tre cuciĂ ri de oio, sal e pever.
Alòra via che vedrè che fè prest. Fè a lèss le foie de verza: basta zinque minuti ne lâacqua che bòie. No massa salâŚquant che ve piĂ s. Però âtenti che dopo ghe vĂ zò altre robeâŚ. Tirè su le verze, sgozèle (che no vol tir taiarghe la testa, no, lâè perchĂŠ no le sgòza en giro). Struchèle ben.
Quando le ve bar abastanza sĂšte taièle fine fine. En de nâaltra padèla zò el buro, la zigola che avrè taiĂ prima fina fina, zò â quando i tochèti de zigola i sâè endorĂ i â ancora ân po de sal (tastè peròâŚche no sia mĂ ssa), pèver. E via a misciĂ r per na trentina di minuti fin che le verze le ciĂ pa quel color che par te diga: mĂ gneme. No le deve dirve ensoma: Vara che el carbòm el ghâavriĂ a sto punto pu bon saòr. Basta, tut chi.
Sòra na spolverada de formai gratĂ e nar che nare prima che le verze le deventa frede. PerchĂŠ calde o tèpide lâè pu bone se sa. El vin da beverghe drio? En bon Riesling de lâAlto Adige o en Soave del Veneto. Ma va benon anca en bianco dei nossi che no âl ghâabia però tanti gradi e che no âl senâmucia en boca cole verze o âl formai gratĂ .
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