LA MINESTRA DE ZANZARELE

LA MINESTRA DE ZANZARELE
Ah quela che me feva me pora nona Maria ⌠Voi, pisòti, no ghe la farè mai a farla sĂŹ bona. Gnanca mi per quel. Tut mal entant ve spiego cosa che le ĂŹ ste zanzarèle. Le zanzarèle lâè en pratica dei tochi de pasta. Ma no li fa nĂŠ la Barila nĂŹ la De Ceco. E poâ no lâè che sia propri pasta. Disente che lâè dei picoi giòmi gnanca un gualiv a lâaltre che se forma misciando ovi, farina de mais e brodo de carne. Le zanzarèlele ghâè zĂ pronte, crue, da còser. E per quel che so no i le vende gnanca (almen che ⌠boh). Disente che le zanzarèle le se fa da so posta quando butè quel misciòt che vâho dit nel brodo calt.
Alora vardènte demò quel che serve per far sta minestra per quatro:
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Dozento grami de farina de mais (quela de le panòcie, no del forment)
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Tre òvi
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Brodo de carne (o de dado se volè far pu svelti)
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Formai gratĂ (meio el Trentingrana)
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Sal
 Ades partin. Anca stavolta bisogna laorar de man. Entant sbatè ben en de na padelota i òvi (senza i gÚssi neh, sol cià re e ròssi) . Sbà ter, sbà ter ben ⌠eco, butèghe zo pian pian la farina de mais. Ocio che no vegna fora fregoloti. E dai che ghe la fè. Fè cont de darghe el mestol zo per le recie a quel che ve sta proprio sule bale ⌠vist che nÊ pu en pressa adès? Bom. En cicin de sal. No massa. Quel che serve.
Entant en banda en de nâaltra padela fè boĂŹr el brodo. Col dado. O quel che avè dropĂ per far la carne a less (se volè anca zĂ pront el secont). Piam piam zò la pastela che avè fat e laorè col piròn en modo che vegna fora tante zanzarèle, capĂŹ come? No? Oscia, deve vegnir fora dei picoli giòmi d pasta no na roba grossa o tante robe grosse. Disènte che le zanzarèle le è come la pastina en brodo, capĂŹ adès?
Basta pochi minuti. Che no vegna fora en pastròc ⌠Dopo zò nei piati (quatro). Co na bela spolveradina sora de Trentingrana gratà zo.
âsa ghe bevente drio? DirĂŹa na sciavèta. Ma anca en merlotin. Dipende da quel vin che ve pias de pu. La coca cola? Barèa.
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