EL MAIALE EN SAOR
SAORI, el maiale en saòr

Entant ve digo cossa serve (per sei che magna: se sĂŠ en trei, fè la metĂ , se sĂŠ en doi basta en terz de tut se sĂŠ en quatroâŚfè voi i conti a ocio, che ve diga).
Alora: en chilo de spala de maiale (de rugĂ nt) senza òssi, quatro eti de lat, trenta grami de buro, en bicièr de asèdo bianc, na zigola, ai (no en spĂŹchâŚ), rosmarin, farina, prezemol, brodo, oio del nos, sal e pever. Taiè su a tochetĂŹni lâai ensema al rosmarin e al prezemol: rodoleghe denter la carne. Lighè su tut co la gavèta come per far lâarotolĂ .
Entant en de na padela scaldè el buro con en cuciar de oio, denter la zigola taiada che vâè vanzĂ (no vâavevo dit de vanzarne? Vel digo adèsâŚ).
Denter el rodolon de carne. Na spruzadina de asè e lassè che la padela la faga quel sfrisss con ân poâ de fum (senti che bom odorâŚ). Oh, no stè spetar che brusa tut⌠Denter el late e do mestolini de brodo (no lâavè fat? Oscia se el ghâè nei ingredienti vol dir che el serve noâŚ).
Quertè tut (con cossa? Gavrè en cuercioâŚqualcosâŚno co le mam che ve scotè). Fiama del gas (perchĂŠ el so che no gavè la fornelaâŚ) bassa. Ogni tant svoltolar el tut. Almen per nâoreta. Oh deghe nâociada nehâŚno stè nar a far do ciacere en Fesbuch o al bar âŚ
Na volta che vedè (e tastè) che lâè pronta, en bel tabiel e via a taiar le fete⌠Arènt la so bela polentina. E mi ghe beverĂŹa sora en rosato. SarĂŹa en pecĂ smarzir tut co lâacqua.
Questa voce è stata pubblicata in
Senza categoria. Contrassegna il
permalink.